.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Miss Lemon és Hastings is búcsúzik Poirot-tól

Miss Lemon és Hastings is búcsúzik Poirot-tól

Written By Tamas on 2013. november 15. | 21:52

November 13-án búcsút vett az angol ITV a huszonöt éven át fergeteges sikerrel futó Poirot-sorozattól. A Függöny című epizóddal lezárult egy korszak.

A címszerepet alakító David Suchet már bevallotta, hogy a hetven részes TV-sorozat élete talán legszebb munkája volt, és szó szerint elsírta magát az utolsó rész forgatásán. Ezúttal két állandó mellékszereplő, Pauline Moran és Hugh Fraser emlékezett vissza a közös munkára. 
Miss Lemon Poirot titkárnője volt, Hasting kapitány pedig a belga detektív barátja, aki számos nyomozásában is társa volt. 
A két színész a sorozat első néhány évében szinte minden epizódban szerepelt, majd hosszú távollét után az utolsó évadban tértek vissza.

Pauline Moran: - Miss Lemon, imádja a főnökét. Mindketten nagyon alaposak a munkájukban. Nagyon szeretem a húszas, harmincas évek világát, és külön élveztem, hogy a filmekben nagyon nagy figyelmet fektettek arra is, hogy a díszletek, és jelmezek korhűek legyenek. Tizenkét év után a jogokat eladták az új produkciós cég pedig helyettünk vendég sztárokat akart a sorozatba. Miután Philip Jackson (Japp), Hugh Fraser (Hastings) és én befejeztük a Nyaraló gyilkosok című epizód forgatását, egyszerűen ajtót mutattak nekünk, többé nem írták bele a karaktereinket a forgatókönyvekbe. A mai napig vegyes érzelmekkel gondolok erre, de nagyon örülök, hogy az utolsó évadban lehetőségünk adódott elköszönni a nézőktől, és az általunk megformált figuráktól. Amikor visszatértünk a forgatásra, olyan érzés volt, mintha sosem szálltunk volna ki a sorozatból. Azt hiszem, minimum egy évszázadnak kell ahhoz eltelni, hogy bárki újra megformálja majd Poirot-t, mert David Suchet olyan mély benyomást tett a nézőkre, hogy teljesen összeforrt az arca a szereppel.
 
Pauline Moran, Philip Jackson, David Suchet és Hugh Fraser A titokzatos négyes című epizódban
Hugh Fraser: - Poirot és Hastings teljesen ellentétes személyiségek. Poirot igazi agyi zseni, felülmúlhatatlan az analitikus képessége, míg ez Hastingsről nem mondható el. Ő sokkal nyugodtabb, és érzelmesebb. Miközben irritálják egymást, nagyon erős közöttük a kötelék is. A legutolsó epizódban (Függöny) már idősek, és Hastings nagyon betegen találja Poirot-t. Hiába telt el az utolsó találkozásuk óta sok év, még mindig nagyon közel állnak egymáshoz. Mint sokan mások, én is mohón faltam Agatha Christie regényeit, és lenyűgözött, hogy az írónő mennyire aprólékosan jellemzi a karaktereit. Nagyon jó móka volt együtt dolgozni dolgozni Daviddel, Paulinnel és Philippel. Halálosan komolyan, és keményen dolgoztunk, de élveztük minden percét. Külön öröm volt számomra azokat a fantasztikus autókat vezetni, és azokat az elegáns ruhákat viselni. Kedvencem a Gyilkosság Mezopotámiában című rész volt, melyet Tunéziában forgattunk. Nagy örömmel tértem vissza a sorozatba, és mindig szép emlékkel gondolok majd Hastingsre. 



(forrás: The Guardian)
 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger