.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Decemberben a nőké a főszerep!

Decemberben a nőké a főszerep!

Written By Tamas on 2013. november 10. | 16:46

Pásztor Erzsi
Decemberben két különleges bemutató is lesz Budapesten. A Játékszínben a Nyolc nő című krimi-komédia kerül színre, a Karinthy Színházban pedig a Nők című darab lesz látható.

Nyolc nő
Robert Thomas "női darabja" egy igazi klasszikus krimi: a "gyilkos köztünk van". A hó elzárta a külvilágtól a hegyvidéki házat, ahol a karácsonyi készülődés közben holtan találják Marcelt. A házban lévő nyolc nő az áldozat anyja, felesége, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja. Ki lehet a gyilkos? Nyolcuk közül természetesen bárki. Esetünkben azonban nem érkezik meg a csavaros eszű detektív, hanem a nyolc nő együtt kezd hozzá a nyomozáshoz. Ennek során vitáknak, árulásoknak és kitárulkozásoknak vagyunk tanúi. Hamarosan kiderül, hogy mindenkinek van valami takargatni valója, és lett is volna oka a gyilkosságra. Miközben a tragikus és kegyetlen igazság napvilágra kerül, az álarcok lehullnak, a képmutatók lelepleződnek. Nemrég nagysikerű film készült a színdarabból Catherine Deneuve főszereplésével. A Játékszínben ezúttal Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Pásztor Erzsi, Andai Györgyi, Lévay Viktória, Zsurzs Kati, Horváth Lili és Erdélyi Tímea alakítja a nyolc nőt.
rendező: Korcsmáros György
bemutató: december 14., Játékszín

Murányi Tünde
Nők
Ez a Józsi! Ez a Józsi! - mondogatja gyengéden Nelli, a szeretője Beregi Józsiról. Igaz, ami igaz, Józsi csapodár természet. Szépeket mond a hölgyekről, tiszteli a nőket. A nők pedig, a budapesti nők nagyon szeretik, ha szeretik, ha tisztelik, ha megértik őket. Józsi pedig azt szereti, aki igényt tart a tiszteletére, a szerelmi szolgálatára. Mondjuk ki bátran: Józsi a kor dédelgetett gyermeke, már-már selyemfiúja.
A színhely: 1944 Budapest ostroma. Egy pesti bérház lakói, női, akik mind a háború végét várják. És Beregi Józsi, aki ágról-ágra, ágyról-ágyra jár, és közben - ki tudja - talán az életét is menti. És a felszabadulásról akkor még nem is beszéltünk! Mert csakhamar beköszönt a Budapesti tavasz!  
szereplők: Murányi Tünde, Bencze Ilona, Kerekes Viktória, Tímár Éva, Gáspár Kata, Dányi Krisztián...
rendező: Karinthy Márton
bemutató: december 20., Karinthy Színház
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger