.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Wolf Katiék pirosban énekelnek

Wolf Katiék pirosban énekelnek

Written By Tamas on 2013. augusztus 1. | 21:45

Oroszlán Szonja, Wolf Kati és Radics Gigi közösen énekelte fel a Szív dalát. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a nőket veszélyeztető keringési betegségekre a Pirosban a Nőkért Mozgalom jegyében. Mindhárman közvetetten érintettek, hiszen ma Magyarországon nincs olyan család, aki ne gyászolna egy édesanyát, testvért vagy nagymamát szív- és érrendszeri betegség miatt.

A Pirosban a Nőkért mozgalom keretén belül idén nyáron egy nagyszabású jótékonysági kampány indul, amellyel ismételten szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy a szív- és érrendszeri betegségek nemcsak a férfiakat, de a nőket is érintik. Rakonczai Viktor zenei producer, Szabó Zé zeneszerző és Szente Vajk dalszövegíró közösen elkészítette a Szív dalát, melyet Oroszlán Szonja színésznő és két neves énekesnő, Wolf Kati és Radics Gigi együtt énekel el.
Wolf Kati úgy véli, Magyarországon nincs olyan család, ahol ne lenne legalább egy szívbeteg ember, ami a testmozgással és egészséges életmóddal jórészt visszaszorítható lenne. Sajnos az ő rokonságában sem ismeretlenek a szív-és érrendszeri megbetegedések, sőt kifejezetten a női családtagokat érintve. 
„ -Valószínűleg rám is ez a betegség vár, ha nem teszek meg mindent a megelőzés érdekében. Igyekszem egészségesen táplálkozni és rendszeresen mozgok. Ma már nagyon sok szó esik a különböző betegségek megelőzési lehetőségeiről, de a nők szíve ilyen módon még nem került előtérbe. Ezért is örülök, hogy a Pirosban a Nőkért mozgalom épp ezt a nagy és fontos ügyet igyekszik felkarolni, és annak is, hogy személyesen részt vállalhatok a kampányban.
Sajnos nem csupán hírből ismeri a keringési betegségeket Oroszlán Szonja sem, hiszen az ő családjában is megküzdöttek és küzdenek ma is szívbetegséggel. 
-Nagyon fontosnak tartom azt, hogy az emberek tudják, hogy itthon vezető halálozási okként tartják számon a szív-és érrendszeri megbetegedéseket. Ez egy létező probléma, nem szabad homokba dugni a fejünket, tehát igenis legyen téma a szívbetegség. El kell érni, hogy beszéljenek róla, mert csak így lehet a megelőzésre összpontosítani. Ezért is örülök annak, hogy részese lehetek a Pirosban a Nőkért mozgalomnak és személyesen hívhatom fel a figyelmet a prevenció fontosságára.
Radics Gigi elmondása szerint 7 évesen közel 70 kg volt. A túlsúly magas vérnyomást eredményezett, ami igen gyakran orrvérzéssel és szédüléssel párosult. Ezért egy nagyon komoly és lehetőleg elég gyors életmódváltásra volt szükség, amit meg is lépett. Gigi orvosi segítséggel, étrendváltással és mozgással teljesen átrendezte mindennapjait. 
" -Egyáltalán nem éheztem! Napközben bármit ehettem, a kedvenc ételeimet is, vacsorára pedig a szénhidrát-dús ételeken kívül szintén jöhetett bármi. Bár nem is a diéta volt a legnehezebb, hanem a rendszeres és nagyon kemény edzések. Eleinte nagyon fárasztó volt, mára azonban már hozzászoktam, sőt élvezem is!” Gigi nagyon szeretett volna lefogyni, és visszakapni egészségét. Erősen küzdött és küzd a mai napig, de hamar megszerette ezt az életmódot és most sokkal több energiája van, mint korábban. Saját példáján keresztül szeretne rámutatni arra, hogy a keringési betegségek megelőzhetők, de vissza is fordíthatók, ha kellő akaraterővel rendelkezünk.


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger