.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , , » Cipő emlékkoncert a Szigeten

Cipő emlékkoncert a Szigeten

Written By Tamas on 2013. július 27. | 19:58

Az idén elhunyt dalszerző-énekes, Bódi László Cipő emlékére rendeznek koncertet a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján. Augusztus 5-én több mint három órán át fognak szólni a Republic egykori frontemberének dalai a magyar könnyűzenei élet élvonalának közreműködésével.

A koncerten elhangzanak Cipő nagy slágerei, az est bevételéből a tervek szerint a nehéz sorsú zenészeket fogják segíteni valamilyen formában. Fellép a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, a Compact Disco, Gerendás Péter, a Hooligans, Jávori Ferenc Fegya, Balázsovits Edit, Halász Judit, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, a Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, Tolcsvay László, a United és természetesen a Republic. A koncertfolyam 19 órakor kezdődik, a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek lesznek láthatók a színpadon.

A koncert hanganyaga lemezen is meg fog jelenni, a tervek szerint a közreműködők felajánlják jogdíjaikat az alapítvány javára, amely évente egy fiatal, tehetséges szövegírót segítene, illetve létrehoznának egy Cipő-díjat.
   
" -Nehéz volt átélni az utolsó egy évet a már betegeskedő Cipővel. Az emlékkoncerten megpróbálunk még egyszer méltóképpen elköszönni tőle" -mondta  Boros Csaba, a Republic vezetője.
   
Bódi László Cipő, a Republic alapítója idén márciusban 47 éves korában hunyt el szívbetegségben. A pop és a rock határán működő Republic dallamos muzsikája, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez, az 1990-ben kiadott Indul a mandula óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Neked könnyű lehet, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga, Szállj el kismadár. Az öttagú Republic számos szakmai elismerést kapott, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét is átvehették. Lemezeik nagy példányszámban fogytak, a legutóbbi album, a Bólints, Tibi! tavaly jelent meg. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is; idén posztumusz Artisjus-díjat és Fonogram-díjat is kapott.
   
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger