.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Mókus és a Fabula Rasa a MÜPA-ban

Mókus és a Fabula Rasa a MÜPA-ban

Written By Tamas on 2013. február 25. | 20:14

"Azt mondják, a Fabula Rasa zenekar muzsikájáról szólva világzenéről beszélünk. Leginkább azonban olyan produkcióról van szó, amely a kezdetektől fogva a műfaji korlátokat feszegeti. Igaz, valóban felfedezhető jó pár olyan zenei jellegzetesség, amely a dalokat folkosabb vagy etnósabb hangulatúvá varázsolja. 
Ez a környező vagy akár több ezer kilométerre élő népek zenéi - erdélyi, cigány zene, kelta vagy akár a feketék muzsikája - iránti rajongásból ered. Az eredmény talán azért is eklektikus, mert a Fabula Rasa zenészei semmilyen jó muzsikának nem tudnak ellenállni. Ezúttal eddigi négy lemezük legjobb dalai szólalnak meg egy vonósnégyessel és a Four Bones harsonakvartettel kiegészülve. Egy különleges vendég is színpadra lép majd: Alan Burton, aki ír dudán játszik, és a kelta zene igazi nagymestere.
Az együttes - a zenén túl - mást is szeretne egyszer majd maga után hagyni: gondolatot. Hogy nem vagyunk egyedül, hogy vannak még álmodozók, hogy merítsünk erőt magunkból (mert mindig van még ott bent elrejtve), hogy fel tudjunk állni, ha elesettnek érezzük magunkat, s hogy a teljes káoszból egy cseppnyi szeretet csodát varázsol. Harmóniát, összetartozást, muzsikát. Így tehát "összefoglalódás" lesz ez a koncert. Néha simogatóan, lágyságosan álmodoztató, néha tányérdobálósan mulatós, vérpezsdítő, asztalra csapós, borzongatós, de mindvégig őszinte, szívet próbáló és szívre vigyázó." (Mókus és a Fabula)

Az MR2 Akusztik+ a Müpából - az MR2-Petőfi Rádió jól ismert akusztikus stúdiókoncertjeinek mintájára - koncertszínpadi körülmények között születő sorozat, amely a közmédia (MR2-Petőfi Rádió, m1) és a Művészetek Palotája koprodukciójában jön létre. A hazai minőségi könnyűzene kiemelkedő előadóival készülő rádiós-televíziós felvételeket az alkotók a Müpa-beli koncertek értékeivel ötvözik, így a koncertélmény és a felvétel folyamatának kulisszatitkai egyszerre tárulnak a közönség elé. (A sorozat egy-egy darabját az m1 később felvételről sugározza hétvégi főműsoridőben.)


2013. március 18. 20:00 - 22:00
MÜPA, Fesztivál Színház
Jegyárak: 2500, 3200, 3900 Ft

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger