.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , » Rudolf Péter Gogol darabban játszik

Rudolf Péter Gogol darabban játszik

Written By Tamas on 2013. január 12. | 15:10

Január 27-én mutatja be a Radnóti Színház a Holt lelkek című darabot.

A Gogol által elénk rajzolt világ egyszerre elkeserítő és mulatságos. Az emberi természet legsötétebb bugyraiba pillantunk bele Csicsikov, a jelentéktelen külsejű és kétes erkölcsi elveket valló főhős „lélekszerző” útja során. A nagy szatirikus azonban olyan elevenünkbe vágó fekete humorral ábrázolja korának kicsinyes, önző, hazug, korrupt, szűk látókörű figurái, hogy kénytelen vagyunk röhögni rajtuk. Azaz magunkon.
„A mai nemzedék nevet az elődök ostobaságán, de nem veszi észre, hogy ez a történet mennyei lánggal van írva, hogy minden betűje hangosan kiált, hogy minden oldalról egy szigorú ujj mutat éppen őrá, rá, a mai nemzedékre; de a mai nemzedék elbizakodottan nevet, büszkén kezdi az új tévelygések és hibák sorát, amelyeket ugyanúgy nevetnek majd ki az utódok.” – figyelmeztet Gogol.
A Holt lelkek a Csehov, Osztrovszkij, és Babel bemutatók után a Radnóti Színház orosz-sorozatának legújabb darabja, Valló Péter rendezésében.

Az előadás főszereplője, Rudolf Péter így vallott: -Kettős öröm számomra ez a munka, hiszen két olyan emberrel dolgozom, akit szeretek. Volt tanárom, Valló Péter, valamint Gogol, akinek művében az orosz irodalomra jellemző módon egyesül a líra, a filozófia és a humor -amit igyekeztünk megőrizni az előadásban is. Lenyűgöző számomra, hogy Gogol mennyire ismeri -minden gyengeségével és kicsinyességével együtt- és mennyire szereti az embert; és erre a szeretetre ebben az országban nagyon nagy szükségünk van...

főszereplők: Rudolf Péter, Bálint András, Somody Kálmán, Schneider Zoltán, Lukáts Andor, Gazsó György, Csomós Mari, Martin Márta...
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger