.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , , , » 80 éves lenne Domján Edit

80 éves lenne Domján Edit

Written By Tamas on 2012. december 20. | 21:57

1932. december 25-én született, és mindössze negyven évesen, 1972. december 26-án hunyt el Domján Edit. A kerek évforduló alkalmából a Madách Színház Tolnay Szalonjában fotókiállítás nyílt a színésznőről készült felvételekből, amely január 20-ig látogatható.

A kiállítást megnyitó Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója felidézte a színésznő varázslatos és ellentmondásos lényét, amely maga volt a nyitottság, a vidámság, miközben valami különös titkot őrzött magában. Szólt arról, hogy Domján Edit szabadon és bátran élt. Mintha a női princípiumnak ő volna a megtestesítője, kedvesség, nyitottság, gyengédség és erotika jellemezte, maga volt a derű, nevetése varázslatos volt. "Az volt a benyomásunk, hogy ő úgy él, ahogy szeretne" - mondta.

A színésznő emlékét a Domján Edit Alapítvány őrzi, amely évről évre adja át egy-egy vidéken játszó fiatal színésznőnek a Domján Edit-díjat. A jubileum miatt ezúttal hárman is részesülhettek a kitüntetésben: Trokán Nóra, a kecskeméti Katona József Színház, Mészáros Sára, a kaposvári Csiky Gergely Színház és Csonka Szilvia, a szombathelyi Weöres Sándor színház tagja.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger