.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » » Alkonyat - Hajnalhasadás II.

Alkonyat - Hajnalhasadás II.

Written By Tamas on 2012. november 19. | 0:28

Jelentem, végigültem az Alkonyat- sorozat utolsó részét is! Nem kis teljesítmény ez tőlem, hiszen viszolygok a tinifilmektől, a szóban forgó alkotással szemben pedig kifejezetten erős az ellenszenvem. 

Az első első három epizódot szimplán végiguntam, a negyedik viszont konkrétan kiverte nálam a biztosítékot, és hangos bazmegolás kíséretében hagytam el a mozit. Ennek ellenére adtam egy esélyt a végső résznek is, mert bármennyire is trének tartom a Meyer kisasszony agyából kipattant vérszegény sztorit. érdekelt, hogy mi lesz a vége. Aki olvasott Anne Rice könyveket, az könnyesre röhögheti magát a paródiának is beillő Alkonyaton. A "vegetáriánus" vámpírcsalád és a farkas-indiánok örök harca, majd kibékülése nagyjából annyira tud izgalmas lenni, mint a Barátok közt 440. epizódjának forgatókönyve. Sületlen dialógusok között vergődő kidolgozatlan figurák össztánca.
Térjek vissza a Hajnalhasadás 2. részére (mert a Harry Potter-szérián tanulva itt is kettévágták az utolsó könyvet, hogy még egy bőrt lehúzhassanak a mozinézők számára). Valahol ott maradt abba a történet, hogy Bella, a tökátlagos emberlány megszülte első gyermekét a málészájú vámpírlegénytől, és ajándékul azt kapta az urától, hogy ő is vérszívóvá válhatott. A film elején láthatjuk, hogy Bella vámpírszemmel nézi a világot, legyőzi az embervér-szomját, és ebédre leterít egy pumát az erdőben. Tanulékony szörnyeteg a hölgyike, és hamar olyan erőssé válik, hogy még a betonbicepszű sógorát is lenyomja szkanderben. Lassan még emberapukája is megbarátkozik a gondolattal, hogy a kislánya mostantól piros szemmel éli örökéletét.
Boldogan él a népes vámpírcsalád a csúcs modern házban, ám az idilli békét hamarosan megbontják a rettentően gonosz ellenséges vámpírok, akik el akarják tenni láb alól őket. Ezt mégsem hagyhatják annyiban! A Cullen család összetoborozza a többi jóvámpírt, sőt, kibékülnek a farkasokkal, és együtt néznek szembe az ellenséggel a havas mezőn... Hoppá! Kapunk egy egész korrekt csatajelenetet, hullanak a szereplők sorban... - vagy mégsem? Ezt az idióta befejezést kikérem magamnak!!!

Tulajdonképpen azt kell mondanom, hogy ez az epizód az összes közül a legkevésbé idegesítő és unalmas. Végre egy kis izgalom is került a vászonra, és kifejezetten szépen kidolgozott jelenetek tarkítják a harcolós-fejletépős-gyilkolászós jeleneteket. 
Továbbra is rettenetesen zavaró viszont a két főszereplő játéka. Kristen Stewart még mindig úgy "játszik", mintha az egész forgatás alatt hasmenés gyötörte volna. Kifejezéstelen arccal szenvedi végig a legdrámaibb jeleneteket is, akárcsak az Edwardot alakító Robert Pattinson. A tinilányok bálványa az elmúlt évek során sem lett tehetségesebb, még mindig annyira irritáló a jelenléte, mint egy darab rohadt sajté. Az egyetlen ifjú titán a filmben, akire még komoly karrier várhat, az a Jaspert megformáló Jackson Rathbone, aki viszont néhány mondatnál többet ezúttal sem kapott a forgatókönyvíróktól. 

A stáblista után  azon gondolkodtam, hogy gyorsan elolvasok egyet Anne Rice vámpírkrónikái közül, nehogy végképp kiábránduljak a vérszívókból...


Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész
(The Twilight Saga - Breaking Dawn -part II.)
Sztori: Stephenie Meyer
Rendező: Bill Condon
Főszereplők: Kristen Stewart, Taylor Lautner, Robert Pattinson, Kellan Lutz, Jackson Rathbone, Dakota Fanning, Nikki Reed, Billi Burke, Michael Sheen, Lee Pace, Peter Facinelli, Maggie Grace...
Magyarországi bemutató: 2012. november 15.




Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger