.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Megint elment egy színésznő...

Megint elment egy színésznő...

Written By Tamas on 2011. december 9. | 18:38

66 éves korában elhunyt Várhegyi Teréz, színésznő. Pályáját táncosnőként kezdte 1960-ban, a Tarka Színpadon. 1962–64-ben a kecskeméti Katona József Színház tagja volt, ezután a Fővárosi Operettszínház, a Filmgyár és az Arany János Színház társulatához tartozott. A Szomszédok Erzsikéje csendesen, a színháztól elvonultan élte utolsó éveit...



Várhegyi Teréz a hatvanas- hetvenes években közkedvelt, sokat foglalkoztatott színésznő volt, ő játszotta a Koppányi Aga testamentuma című filmben Zsuzsikát, de szerepelt a Nem várok holnapig, a Cha-cha-cha, a Szindbád, A hatholdas rózsakert, a Kakuk Marci és a Nyár a hegyen című filmekben is. Jellegzetes, groteszk arcú, kellemes hangú karakterszínésznő volt, sokat szinkronizált (ő volt az Ovizsaru című filmben Pamela Reed magyar hangja, de a Kórház a város szélén című sorozatból is ismerős lehet a kedves orgánuma). Szerepelt számtalan rádiójátékban, de szubrettként is láthattuk operettekben, illetve mesejátékokban, a Gyerekszínházban. 1970- ben indult a Tessék választani!-n a Kösz, most dobtam el címmű dallal, mely kislemezen is megjelent. A kilencvenes években a Szomszédok című teleregényben tért vissza, Erzsike , a bejárónő szerepében, majd 1997-ben Bacsó Péterrel forgatott a Balekok és banditák című filmben. Ez volt az utolsó filmes munkája. Utolsó éveit nyugdíjasként Siófokon töltötte, -sajnos- elvonultan a színházi élettől.
A nagyszerű színésznő halálhírét a fia tette közzé az interneten, és emlékvideót is készített édesanyja fotóiból. 
(csak zárójelben jegyzem meg, micsoda gyalázat az, hogy  egyetlen internetes magazin, vagy híroldal sem számolt be a szakmában csak "Samukának" becézett művésznő távozásáról...)


Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger