.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2011. december 28. | 12:52

Kulka Pécsre utazik
 December 30-án a pécsi Kodály központban lép fel Kulka János. A színész az Akarod vagy nem című albumát mutatja be a közönségnek.
 
 
 
Az első szólólemez után tizenöt évet kellett várnunk erre az albumra, de megérte. Jacques Brel, Charles Aznavour, Leonard Cohen, Michel Legrand dalai most a színész utánozhatatlan stílusában szólalnak meg, Zöldi Gergely magyar szövegével. Az album egyik különlegessége, hogy Kulka János szövegíróként debütál: a Ki lesz Carmen című szám magyar szövege az ő nevéhez fűződik. A másik érdekesség, hogy a dalok nagyzenekari kísérettel szólalnak meg, az Óbudai Danubia Zenekar jóvoltából. A hangszerelés Závodi Gábor munkáját dicséri, aki egyben az album zenei producere is.
A külföldi előadókon kívül hallható a lemezen egy dal Zorántól, Cseh Tamástól és Gerendás Pétertől, valamint egy új szerzemény Dés Lászlótól és Nemes Istvántól.
Aki látta már Kulka János előadásában a Néma szerelmet, A súgót vagy a Ki férfi és ki nem című dalt, az valószínűleg örömmel hallgatja meg újra és újra. Aki pedig most hallja majd először, egészen biztosan keresni fogja a lehetőséget, hogy élőben is megnézhesse.
Kulka történeteket mesél, embereket és helyzeteket jelenít meg, színházat teremt a zenével. Ezek a dalok állnak a koncert középpontjában, kiegészítve olyan számokkal, amiket ő is, a közönség is örömmel tart életben. És lesznek újak is, mert ki tudja...
 
 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger