.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 18. | 16:57

Az utolsó hősszerelmes botladozásai
Neil Simon korunk legsikeresebb színpadi szerzője. Darabjai fogalommá váltak: a Furcsa pár, A Napsugár fiúk, a Hotel Plaza emberek millióinak szereztek felejthetetlen színházi élményt. A Játékszínben most Az utolsó hősszerelmesen kacaghatunk.

Neil Simon nem csupán a szórakoztatás nagymestere. Darabjai tükröt tartanak a természetnek, miközben ellenállhatatlanul kacagunk történetein, meglátjuk bennük saját esendőségünket, gyarlóságainkat.

Az utolsó hősszerelmes a szerző egyik legjobb darabja. Barney Cashman 47 éves sikeres New York-i halvendéglős egy szép napon rádöbben, hogy életéből hiányzik valami. Meg akarja ismerni az életet, azaz a házasságtörés, a kaland édes ízét. Vendéglőjében ismeretséget köt Elaine-nel, a férjes asszonnyal, randevúra hívja az anyja lakásába, hogy egy szép, élményt adó délutánt töltsön el vele... Barney romantikus udvarlása süket fülekre talál, Elaine azonnal a tettek mezejére óhajt lépni... A férfi újabb próbálkozása az élményt adó délután ügyében egy hóbortos lányhoz, Bobbihoz vezet, aki az udvarlásra a vele megesett rémtörténetekkel traktálja Barneyt. A harmadik randevúra hívott hölgy Barney legjobb barátjának a felesége, bizonyos Jeanette, aki viszont mélységes depressziójával ejti zavarba. A férfi végül különös megoldást talál az annyira óhajtott élményt adó délután eltöltésére...

Három felvonás - három kísérlet. Az eredmény pedig... ha megtekintik az előadást megtudják. 
A darabot Szirtes Tamás rendezte (nem az első találkozása ezzel a darabbal. A főszerepekben négy remek színész sziporkázik. Hajdu István játssza a férfit, aki a saját maga csapdájába esik, Elaine szerepében Hernádi Judit hozza a megszokott formáját,  Bobbi karakterét Gallusz Nikolett adja, Jaenette pedig az elbűvölő Györgyi Anna. 

következő előadások a Játékszínben:
január 18. (szerda) 19:00
január 21. (szombat) 19:00
január 22. (vasárnap) 19:00
január 27. (péntek) 19:00
február 6. (hétfő) 19:00
február 9. (csütörtök) 19:00
február 22. (szerda) 19:00








Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger