.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Written By Tamas on 2012. január 5. | 15:44

Ármány és szerelem a Nemzetiben
Látványos, kosztümös előadást rendezett Alföldi Róbert Schiller Ármány és szerelem című drámájából, nagyszerű színészekkel. A főszerepben Kulka János és Básti Juli.


Az Ármány és szerelem a német drámairodalom egyik legnépszerűbb, leginkább szívhez szóló színműve. Ferdinánd és Lujza szerelmének története megközelíti, és megidézi Rómeót és Júliát. Lángolásuk, érzelmeik áradása ma is rabul ejti a nézőt. Ármány, szerelemféltés, cselszövés, pénzéhség, intrika, tiszta eszmék, tragikus félreértések, végzetes halál. A valóságábrázolás hitelességét és meggyőző voltát fokozza, hogy mindaz, ami a drámában történik, Schiller személyes élményén alapszik. Tiltott szerelmet érzett ő is, keserves tanulóévei a hercegi nevelőintézetben és katonai szolgálata alkalmat adtak neki, hogy megismerkedjék a fejedelmi udvar jellegzetes alakjaival. A Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája közös produkciójának különösségét az adja, hogy a mű díszletét, terét, közegét a színpadon zenélő nagyzenekar alkotja. 

szereplők: Kulka János, Básti Juli, Makranczy Zalán, Hevér Gábor, Hollósi Frigyes, Molnár Piroska, Vásáry André, Bánfalvi Eszter, Gáspár Kata
rendező: Alföldi Róbert
legközelebbi előadások: január 14., február 24. Nemzeti Színház

fotók: Nemzeti Színház
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger