2011. december 9.

Pápai Erika, Bánfalvi Eszter, és Szomor György is örülhet

Elle Young Talent-díjat kapott a Nemzeti Színház fiatal művésznője, Bánfalvi Eszter. A Kecskeméten rendezett Vándorfesztiválon pedig többek között Pápai Erika, és Szomor György alakítását ismerték el. A legjobb előadásért a Kapj el! alkotóit érte az elismerés.




Bánfalvi Eszter
A nemzetközi Elle magyar kiadása idén indította el a Young Talent-díjat. Ennek keretében olyan hazai tehetségeket mutatott be olvasóinak, akik nemcsak leképezik a kort, amelyben élünk, hanem hatással is vannak rá. A jelöltekre több ezer olvasói visszajelzés érkezett. A díjra a hat főből álló zsűri (Baráth Ferenc, Goda Krisztina, Karafiáth Orsolya, Machán Frigyes (Nesta), Liptai Lívia és Winkler Nóra) kategóriánként hat-hat 35 év alatti tehetséget jelölt. Őket havonta mutatta be a magazin, ez alapján az olvasói szavazatok döntöttek arról, kik legyenek a díjazottak.
Színház és filmművészet kategóriában Bánfalvi Eszter színésznő, képzőművészet kategóriában Bán Sarolta fotóművész, zene kategóriában Likó Marcell énekes és dalszövegíró, irodalom kategóriában pedig Kemény Lili költő vehette át a díjat.
Bánfalvi Eszter jelenleg az alábbi előadásokban játszik a Nemzeti Színházban: Szent Johanna, Vesztegzár a Grand hotelben, Holdbeli csónakos, Úri muri, Ármány és szerelem, Jó estét nyár, jó estét szerelem, Az ember tragédiája

****************************************************************************************************************************
Szomor György
Pápai Erika
Immár negyedik alkalommal rendezték meg a vidéki színházak seregszemléjét, a Vándorfesztivált, ezúttal Kecskeméten. Veszprém, Szolnok, Sopron, Debrecen, Győr és Kecskemét színházai mellett a békéscsabai teátrum november 26-án a Kapj el! című musicallel mutatkozott be. Az egyhetes programsorozat végén – a hagyományokhoz híven – kiosztották a Vándorfesztivál közönségdíjait. A nézőkből álló zsűri szerint a Legjobb Előadás 2011-ben a Békés Megyei Jókai Színház Kapj el! című darabja volt. A Legjobb Rendezésért járó díjat Kései találkozás című előadásáért Kerényi Imrének ítélték oda(jelenleg a budapesti József Attila Színházban látható, Huszti Péter és Piros Ildikó főszerelésével).
A Legjobb Női Alakításért járó elismerést Pápai Erika veheti majd át a Pikáns zsoltár című előadásért, míg a Legjobb Férfi Alakítást Szomor György nyújtotta a Kapj el! című musicalben a zsűri szerint. A Legígéretesebb Fiatal Női és Férfi Színésznek Molnár Nikolettet, illetve Dósa Mátyást – azaz a Szolnoki Szigligeti Színház Reggel, délben, este című előadásának két szereplőjét választották. A zsűri kérésére egy új kategóriával is gazdagodott a Vándorfesztivál díjainak sora: Legjobb Díszlet díját a Veszprémi Petőfi Színház Értelem és érzelem című előadása nyerte el.